Најнови вести

Оперативни насоки за непречен транзит на државјани на Република Србија, Република Косово, Црна Гора и Босна и Херцеговина низ територијата на Република Северна Македонија

10 јули 2020

Учество на МНР Димитров на тркалезна маса со тема „Презентација на Извештајот за фундаментални права 2020“

08 јули 2020

Средба на МНР Димитров со новоименуваната амбасадорка на Германија, Анке Гизеле Холштајн

07 јули 2020

Министерот Димитров на промоција на капитални изданија за македонскиот јазик во МАНУ

07 јули 2020

ЗМНР Андреј Жерновски, денеска одржа видео состанок со новоименуваниот амбасадор на Република Литванија во Република Северна Македонија, со седиште во Загреб, г-ѓа Јурате Рагукјене

07 јули 2020

Заменик министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Андреј Жерновски, ги прими копиите од акредитивни писма на новоименуваниот амбасадор на Република Кипар за Република Северна Македонија, со седиште во Белград, Н.Е. Константинос Елијадес

06 јули 2020

Димитров: „Понекогаш знаеме да ги бараме проблемите кај соседите. Но вистинскиот противник не е таму. Вистинскиот противник е заеднички - корупцијата - и во овој поглед потребно е да работиме заедно и обединето“

06 јули 2020

Заедничкиот управен одбор ги одобри приоритетите на за соработка помеѓу Република Северна Македонија и Обединетите нации за 2021 – 2025

03 јули 2020

Димитров: „Иницијативата на новата Влада да донесе формална одлука за основање на Преспа форумот за дијалог, кој би претставувал своевиден меѓународен форум за дијалог, соработка и решавање на меѓународни спорови кои низ призмата на историскиот успех на Преспанскиот договор, би послужил како инспирација за идните генерации при надминување на разликите и отворените прашања “

03 јули 2020

Премиерот Спасовски и министерот Димитров: Со Преговарачката рамка за преговорите успешно е остварена уште една многу важна етапа во процесот на пристапување на нашата земја за членство во Европската Унија

02 јули 2020
Страница 1 од 111