Embassy of the Republic of North Macedonia in Egypt

Road Al Nahda 41, 3/402, Maadi, Cairo

Phone: ++ 202 27 508 501

Fax:

Latest news

Апел на МНР Никола Димитров за итна регистрација на македонските граѓани затечени во странство поради ситуацијата со корона вирусот

„Почитувани македонски граѓани кои во моментов сте во странство, посебно вие кои немате регулиран престој и поради вонредно тешките околности насекаде, откажани летови и затворени граници, немате начин како да се вратите дома, во татковината. Се обидуваме да најдеме правилен начин да ви помогнеме да се вратите, но секој сериозен напор, претпоставува точни информации. На пример, има наводни информации за 150 граѓани затекнати во Барселона, додека во овој момент во Амбасадата на Северна Македонија во Мадрид има само 16 пријавени. Затоа, ве замолувам ажурно да се пријавите во дипломатско-конзуларните претставништва во земјата каде сте затекнати, или во најблиското ДКП доколку таму немаме мисија. Емаил адресите на ДКПта се достапни на сајтот на МНР тука https://mfa.gov.mk/ (ако го отворате на мобилен телефон видете подолу на сајтот). Потребни податоци: - име и презиме
- број на патна исправа
- контакт телефон
- земја и град каде се наоѓате
- дали имате регулиран престој во која било странска држава Бидејќи ќе правиме пресек на состојбата за 24 часа, ве замолувам тоа да го сторите до утре до 17 часот (четврток 19 март 2020 год). Ќе направиме се’ што можеме, водејќи сметка И за државниот интерес да се грижиме за македонските државјани затекнати во тешка ситуација во странство И за државниот интерес да се чува здравјето на нацијата дома.

Info e Trupit Bashkërendues të MPJ-së për ndihmë dhe përkrahje të shtetasve të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Ministria e Punëve të Jashtme nëpërmjet Trupit bashkëendues për ndihmë dhe përkrahje të shtetasve të Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët, për shkak të situatës së krijuar me virusin korona (COVID-19), ndodhen në pikëkalimet kufiitare të shteteve të tjera dhe në aeroporte, ka realizuar kontakte dhe biseda të shumta si me qytetarët tanë që kanë rastisur, ashtu edhe me institucionet e ndryshme brenda shtetit dhe jashtë, me qëllim që të gjejë zgjidhje dhe të japë informacione dhe këshilla të duhura Pas komunikimit dhe bashkëveprimit intensiv me qytetarët tanë që kthehen në vend, siç është rasti me ata nga Malta, Spanja ose transitimin nëpër Republikën e Serbisë dhe Republikën e Shqipërisë, po ndërmerren të gjitha zgjidhjet më të nevojshme, në kushte të ndryshimit të rrethanave në bazë ditore. Në Maltë qytetarët tanë udhëzohen të kthehen në vend nëpërmjet aeroportit të Stambollit; në Spanjë, si vend me rrezik të lartë, kërkohen drejtime alternative dhe tranzite në mënyrë që qyetarët tanë të mund të udhëtojnë për në Shkup, siç është rasti edhe me aeroportin e Beogradit, ndërkaq po punohet edhe në bashkëveprim me Shqipërinë fqinje. Në mënyrë shtesë u jemi përgjigjur një numri të madh pyetjesh të qytetarëve tanë të cilët ballafaqohen me probleme praktike që kanë të bëjnë me qëndrimin jashtë vendit, udhëtimin nëpër territorin e shteteve të Europës, si dhe për mudnësinë e kthimit të tyre në vend. Ministria e Punëve të Jashtme bën përpjekje për ta tejkaluar këtë situatë dhe po realizon komunikim të vazhdueshëm me të gjitha palët e interesuara, në përputhje me masat dhe rekomandimet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe në përputhje me masat e shteteve të tjera ku po qëndrojnë ose tranzitohen qytetarët tanë.

MPJ-ja ka formuar një trup bashkërendues për ndihmë dhe përkrahje të shtetasv të cilët ndodhen në pikëkalimet kufitare në shteteve të tjera dhe në aeroporte, për shkak të situatës së krijuar lidhur me virusin korona (COVID-19)

Në suaza të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut është formuar një trup bashkërendues për ndihmë dhe përkrahje të shtetasve të saj të cilët ndodhen në pikëkalimet kufitare të shteteve të tjera dhe në aeroporte, për shkak të situatës së krijuar lidhur me virusin korona (COVID-19). I lusim të gjithë qytetarët e Maqedonisë së Veriut që në situata të këtilla informacionet t’i dërgojnë nëpërmjet kanaleve të komunikimit siç vijojnë; 075 27 37 32  (linjë e rregullt, Viber dhe WhatsApp) 071 25 34 30  (linjë e rregullt, Viber dhe WhatsApp) 072 30 68 45 (linjë e rregullt, Viber dhe WhatsApp) 075 44 66 47 (linjë e rregullt) Posta elektronike: [email protected] Edhe një here: apelojmë që, në përputhje me masat dhe rekomandimet zyrtare, të gjithë shtetasit të cilët jetojnë në vendet me rrezik të lartë, ta anulojnë ardhjen e tyre në Republikën e Maqedonisë së Veriut në këtë periudhë.

Tourist destinations

Манастир Јован Бигорски

Шарена Џамија, Тетово

Залив на Коските, Охрид